Palladium

Palladium wordt door tandartsen gebruikt in metaallegeringen met goud en zilver in:

1. kronen

2. kroonstiften/wortelstiften

3. kroon-opbouwmateriaal

4. bruggen


Uit buitenlands onderzoek is gebleken dat Palladiummateriaal toxisch(giftig) is. Het is vergelijkbaar met het beruchte kwik in amalgaamvullingen. Palladium kan net als kwik vergiftigingsverschijnselen veroorzaken.

Palladium wordt daarom in Zwitserland niet meer gebruikt en in 1993 zijn tandartsen in Duitsland al gewaarschuwd geen Palladium meer te gebruiken.

Maar de reguliere tandartsen in Nederland gebruiken nog steeds Palladium.


In buitenland is uit laboratoriumonderzoeken bewezen dat Palladium ernstige gevolgen heeft in het lichaam. Het veroorzaakt oxidatieve stress in lichaamscellen waardoor lichaamscellen en stofwisseling worden ontregelt, hierdoor kunnen allerlei vreemde onverklaarbare lichamelijke problemen ontstaan. Palladium kan DNA beschadigen, palladium kan kanker veroorzaken.

Zie verder de lijst met lichamelijke klachten opgemaakt door het

Ministerie van Volksgezondheid in Duitsland


Ook bij mij is in 2003, uit laboratoriumproeven in Duitsland gebleken dat veel van mijn vreemde onverklaarbare lichamelijke klachten vrijwel zeker te wijten zijn aan zware metaal belasting van Palladium. Bij mij werd namelijk een acute Palladiumallergie en Palladiumvergiftiging geconstateerd.

Palladium en Kwik horen eigenlijk helemaal niet in het lichaam aanwezig te zijn. Laboratoria hanteren bij allergieonderzoek(LTT - lymfocytentest) een normwaarde, of een referentiewaarde, van 0 - 2 µg.  Bij mij bleek uit palladiumonderzoeken waarden van 12 tot 19,4 µg!


Palladiumaanwezigheid is aan te tonen met een simpele haartest, door bloed, urine en ontlasting onderzoek. Palladiumallergie door middel van een huidallergie test.


In o.a. Duitsland, München en Bremen zijn speciaal diagnostische laboratoria voor onderzoeken naar Tandartsmetalen en Tandartsmaterialen zoals www.labor-muenchen-zentrum.de. Zie ook hieronder en bij de Links.

Deze diagnostische onderzoeken worden niet door de huidige Ziektekostenverzekeringen vergoed.


Voor wie is deze website speciaal bedoeld?

Voor degenen bij wie een Palladiumkroon met of zonder kroonstift geplaatst in de bovenkaak en die daarna een zenuwbehandeling door die kroon hebben gehad. Door die zenuwbehandeling bestaat er namelijk grote kans dat er palladium- en amalgaammateriaal in de kaak en kaakholte terecht is gekomen. De kroonstiften bestaan vaak uit hoge concentraties Palladium en zilver, bij verkeerde plaatsing of een hierna volgende wortel- of zenuwkanaalontsteking ontstaat een reactie van het lichaam met complicaties naar de kaakholte, er ontstaat dan kaak-bijholteklachten welke te zien zijn op de Opg van de tandarts>www.artsenmaffia.nl .  

Maar de waarschuwing is ook bedoeld voor degenen met metalen kronen en bruggen ook daar kan Palladium in verwerkt zijn. De kans op Palladiumreacties is dan wel kleiner tenzij het tandvlees sporen van ontsteking vertoond. Als er geen sporen van tandvleesirritatie te zien zijn in de buurt van de kronen dan is verwijdering van Palladiummateriaal onnodig.

Indien er bij u een positieve palladiumuitslag wordt gevonden en u ook onverklaarbare vreemde lichamelijke klachten heeft bestaat er een grote kans dat dit een gevolg is van een(foutieve) tandartsbehandeling van meestal

een zenuwbehandeling in de bovenkaak.

U wordt dan langzaam vergiftigd door uw, soms ook onwetende, tandarts.


Palladium, met name in wortel-kroonstiften

moet daarom ook in Nederland verboden te worden.


Lijken uw klachten op de lijst met lichaamsklachten gepubliceerd door het

Ministerie van Volksgezondheid in Duitsland(Engels) en wilt u weten of u misschien lijdt aan een Palladium-allergie of -vergiftiging doe dan het volgende om de kosten te beperken:

1. laat een metaalallergie-huidplaktest doen bij een dermatoloog(wordt door

      verzekering vergoed)

2. bij positief resultaat neemt u contact op met bijvoorbeeld:

a. Duitsland-München: het Labor Muenchen www.labor-muenchen-zentrum.de of

b. Duitsland-Bremen: het Medizinisches Lab www.mlhb.de of

c. Nederland, het NVBT te Bunnik www.nvbt.nl.

Voor een laboratoriumonderzoek naar een actieve palladiumallergie van uw bloed.(géén Melissatest maar een PCR-test of Zytokinen-test !, kosten ± 300 euro).

Kwik-amalgaam kan getest worden met een goedkope kauwgumtest.

De Laboratoriums en het NVBT doet ook onderzoek naar alle andere tandartsmaterialen. Maar Amalgaam(kwik) en Palladium zijn de grootste boosdoeners bij tandartsmaterialen.



NB:

- Over zowel Palladium als Amalgaam is veel te vinden op Internet. Zie ook bij Links(Diversen)

- Informeer bij uw verzekeringsmaatschappij naar een onkostenvergoeding.

- Algemene Allergietesten(IgE) zijn verkrijgbaar bij de apotheek.

- Er zijn weinig bekende gevallen van actieve Palladium allergie-vergiftiging met zeer hoge overschrijding van normwaardes. Indien bij u een dergelijke actieve Pd allergie-vergiftiging wordt geconstateerd stel ik het op prijs dat u met mij contact opneemt palladium@gumor.com.

U kunt dit email-adres ook gebruiken voor andere vragen op Palladium gebied.

- zowel bij een zenuwbehandeling door een palladium kroon als door een kies met amalgaam vulling loopt u het risico dat metaaldeeltjes in de kies en verder in uw lichaam terechtkomen waar u nooit meer vanaf komt. Meestal gaat het goed maar het gaat ook vaak fout.Let op tijdens de zenuwbehandelingen van de tandarts. Kies in sommige gevallen voor implantaten.

  

Top